Moszkowicz ontdook belasting weer

Bram Moszkowicz heeft de afgelopen twee jaar opnieuw te weinig belasting betaald. De voormalig advocaat richtte in 2013 na zijn schrapping als advocaat een bedrijf op voor zijn media-optredens, maar heeft ‘nagenoeg’ geen loon- en omzetbelasting afgedragen.

Dat blijkt uit het faillissementsverslag dat de Volkskrant heeft ingezien. Moszkowicz vroeg in februari zelf het faillissement van zijn bedrijf aan omdat zijn schuld aan de belastingdienst was opgelopen tot ruim 1,7 ton. Via het bedrijf lopen onder meer de inkomsten van Moszkowicz’ optredens in RTL Boulevard, Pownews en een reclame voor wasmiddel Robijn. Ook de royalty’s voor zijn boek lopen via het bedrijf.

Administratie was een rommel

Sinds de oprichting van het bedrijf werd er dus ‘nagenoeg’ geen loon- en omzetbelasting betaald. Daarnaast was de administratie een rommeltje. Zo ontbraken bankafschriften en was de administratie over 2014 nog niet op orde omdat Moszkowicz zijn boekhouder niet betaalde, die daarop zijn werk neerlegde. Ook werd de zakelijke rekening gebruikt voor privébetalingen.

Moszkowicz kreeg eerder al een naheffing omdat hij de belasting had ontdoken. In 2012 trof hij daarom een schikking met de belastingdienst.