Afperser was buurtgenoot van Linda de Mol

Dirk Klaas M. die meer dan een jaar de familie De Mol zou hebben bedreigd en afgeperst, woonde een tijdlang om de hoek bij Linda de Mol in Crailo, nabij Huizen. Dat schrijft de Telegraaf. Hij legde ook een dreigbrief nabij zijn voormalige woning neer.

Penthouse

Dirk Klaas M. verhuisde en bewoonde sinds 2000 een penthouse in Zeist. De Telegraaf maakte een en ander op uit gegevens van het Kadaster- en de Kamer van Koophandel. M. reed in een Audi A6. Die auto is net als een aantal andere persoonlijke bezittingen, door de politie in beslag genomen. Hij zou hebben bekend. Over twaalf dagen beslist de rechter opnieuw over zijn voorlopige hechtenis.

Keurige man

De krant sprak ook buren van de verdachte. ‘Dit kun je je niet voorstellen bij zo’n keurige man”, zegt een buurman. ‘We kwamen wel eens op de koffie bij hem en hij bij ons. Bizar…’ Het is niet duidelijk M. en De Mol elkaar uit de buurtgemeenschap kennen. Hij was dagelijks samen met zijn 72-jarige echtgenote aan het werk in drogisterij Guillaumette aan de Brink. Een voormalige medewerkster: ‘Het was altijd al een aparte man, een echte Groninger.’ Een andere ex-werknemer: ‘Een rustige, stille man van weinig woorden. Dat hadden we niet achter hem gezocht.’ M. zou ook als financieel dienstverlener bij een bank hebben gewerkt.