Afrekening of toch passiemoord?

De politie sluit niet uit dat het motief voor de Eindhovense Van der Valk-moord toch in de relationele sfeer zit. De 31-jarige Tommie van der Burg werd in de nacht 12 op 13 april bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven doodgeschoten. De politie zoekt specifieke getuigen.

Connecties

Een rechercheteam onderzoekt nog altijd de achtergronden van dit misdrijf en roept de hulp van specifieke getuigen in. Het team richtte zich vooral op de connecties van Van der Burg in de zakelijke maar ook in de relationele sfeer. Het technisch onderzoek op de plek van het misdrijf heeft enkele aanknopingspunten voor verder onderzoek opgeleverd.

Buitenland

Het motief voor de moord op Van der Burg kan verband houden met criminele activiteiten, maar de politie sluit een motief in de relationele sfeer ook niet uit. Het is duidelijk geworden dat het leven van Van der Burg zich voornamelijk afspeelde in de regio Eindhoven, maar dat het slachtoffer ook contacten onderhield buiten de regio, en in het buitenland. De politie meldt niet dat Van der Burg betrokken was geweest in drugshandel, zoals eerder is bevestigd aan Omroep Brabant.

Café

Kort voor 01.00 arriveerde Tommie van der Burg bij Hotel Van der Valk in Eindhoven. Daar is hij een tijdje blijven staan. Vervolgens is hij doodgeschoten. Zeker is dat Van der Burg eerder op de avond in café ’t Borreluur aan de Geldropseweg in Eindhoven was. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek richt zich op het zoeken naar mogelijke getuigen die daar op de avond van de moord ook waren. De politie zegt met een aantal bezoekers van het café te hebben gesproken. Maar er waren nog klanten die avond waarmee nog niet is gesproken.

Plannen

De politie sluit niet uit dat er in dat café iets is voorgevallen dat verband houdt met de moord op Van der Burg. Het kan zijn dat iemand hem vanaf daar is gevolgd of dat de schutter op de hoogte was van de plannen van zijn slachtoffer later die avond. Opvallend is dat op de plaats van de moord ook in de nacht vrij veel mensen passeren.