Agent gewond bij schietincident Winterswijk

In Winterswijk zijn zaterdagnacht drie gewonden gevallen bij een incident waarbij is geschoten. Een van de gewonden is een agent. Vijf mensen zijn opgepakt. De aanleiding voor het incident is nog onduidelijk.

Vernieling

De politie kreeg even na 01.00 een melding over een vernieling aan een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk. De drie verdachten van deze vernieling vertrokken na dit incident in een zwarte Skoda. Agenten waren met de melder in gesprek toen de drie verdachten terugkeerden naar de woning. Daarbij is over en weer geschoten en raakte de agent gewond.

Zwaargewond

De drie verdachten vertrokken wederom in de zwarte auto en zijn kort daarna aangehouden. Een van de inzittenden – een vrouw – was zwaargewond en is per helikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Ook de bestuurder van de auto was gewond. De agent die gewond raakte kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Vijf verdachten

Bij de woning in Winterswijk zijn nog twee verdachten aangehouden, in totaal gaat het om dus vijf verdachten. Het politieonderzoek is nog in volle gang. Over de relatie tussen de mannen en de motieven van de verdachten is nog niets bekend.