Agent verdacht van dood door schuld

Een Amersfoortse politieagent is verdachte van dood door schuld na het overlijden van een arrestant. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Utrecht bekend gemaakt. De 68-jarige arrestant is woensdag overleden nadat hij dinsdagavond van de agent een duw kreeg bij zijn insluiting.

Op die dinsdagavond werd de man rond 22.30 in Amersfoort aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man, die geen bekende woon- en verblijfplaats heeft, ging mee naar het bureau in Amersfoort om ingesloten te worden. Hij werkte niet mee. Bij de insluiting kreeg hij een duw van een agent. Hij kwam ongelukkig te vallen en raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij is toen voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Op woensdag 25 januari is hij daar overleden.

De Rijksrecherche is daarna een onderzoek gestart. Op basis van de eerste bevindingen heeft de officier van justitie de agent die de duw had gegeven nu aangemerkt als verdachte. Omdat de arrestant is komen te overlijden, is de verdenking jegens hem dood door schuld.