Agenten lossen schoten na steekpartij bij Amsterdam CS (VIDEO UPDATE)

Bij een steekpartij in het Ibis-hotel bij het Centraal Station in Amsterdam is donderdagavond een 32-jarige toerist zwaargewond geraakt. Bij de arrestatie van de 28-jarige verdachte uit Duitsland heeft de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost. Op sociale media staan beelden van het incident.

De politie kreeg rond 23.15 een melding binnen van een steekpartij in de lobby van het Ibis-hotel. Het 32-jarige slachtoffer was daar met vrienden, toen een verdachte hem aanviel met een mes. Agenten kwamen snel ter plaatse en zagen de verdachte met een mes lopen.

Taser

Omdat hij zich niet direct overgaf, werden waarschuwingsschoten gelost. De verdachte werd uiteindelijk gearresteerd nadat de politie een taser tegen hem gebruikte. Het gaat om een 28-jarige Duitse man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De recherche doet onderzoek naar het steekincident en het mogelijke motief van de verdachte. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat het slachtoffer en de verdachte elkaar vermoedelijk niet kenden.

Het slachtoffer van de steekpartij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is aanspreekbaar en verkeert buiten levensgevaar, zo meldt de politie vrijdagmiddag.