‘Agenten verdacht in Almelose zaak’

In het politieonderzoek naar onder meer illegale wietteelt in de Almelose Wondebuurt, waar dinsdag honderden politiemensen een inval deden zijn twee politieagenten verdacht. Dat schrijft TC/Tubantia donderdagochtend op basis van bronnen uit de Turks-Almelose gemeenschap.

Jongere agenten

Het zou volgens de krant gaan om in Almelo woonachtige politieagenten, die in april van dit jaar al werden aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Tubantia schreef indertijd dat deze twee jongere agenten verdacht waren van het gedurende langere tijd lekken van politie informatie uit onderzoeken.

De agenten werken in Deventer en bij een korps in Gelderland.

Turkse afkomst

De recherche verdenkt de agenten van banden met de verdachten van Turkse afkomst waartegen de politie dinsdag optrad. Die kregen van de agenten onder meer te horen naar welke adressen de politie onderzoek had lopen vanwege mogelijke wietplantages.

De agenten zijn ook van Turkse komaf. Ze hebben in april korte tijd vastgezeten in het belang van het onderzoek. De verdachte agenten wonen zelf ook in de Wondebuurt. Met name in een Almelose sportschool zouden er contacten zijn gelegd.