‘Albanese criminelen toenemend probleem’

Het afgelopen jaar heeft de Amsterdamse recherche relatief veel Albanezen opgepakt die verdacht zijn van zware criminaliteit. Dat schrijft Het Parool. De Amsterdamse recherche heeft dit jaar al zestig Albanezen aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen.

Badhoevedorp

Volgens de krant verbleven veel van deze verdachten in dure appartementen verspreid over de stad. Daar en in een auto zijn 200 kilo cocaïne en bijna drie miljoen euro gevonden. In Badhoevedorp bleken in een garage auto’s te staan met drugs die waren verstopt in verborgen ruimtes. In een Saab, die op de Borneolaan in Amsterdam-Oost werd aangehouden, vond een speurhond later een slordige 1,3 miljoen euro.

Noord

In een grote actie in de laatste week van augustus heeft de politie op verscheidene plekken in de stad negentien van de verdachten aangehouden. Zeventien van hen zitten nog vast. Die actie begon in een woning aan Het Laagt in Amsterdam-Noord. Daar zijn op 22 augustus vijf Albanezen en een Roemeen gearresteerd. In dat huis lag ongeveer zestig kilo aan harddrugs.

Twee teams  van de Amsterdamse regionale recherche, een regulier team en een financieel-economisch team, werken nu nauw samen met het stadsbestuur om te proberen de toestroom van criminele Albanezen in te dammen.

Zie meer berichten over Albanezen:

Tot levenslang veroordeelde Albanees gepakt

Hond uitlaten leidt tot dertig jaar cel

Drie criminele Albanezen met pech

Politie houdt Albanezen aan in drugsonderzoek