Aldijr M. aangehouden voor Rotterdamse liquidatie

De 22-jarige Aldijr M. (foto) is aangehouden voor de liquidatie van Gino Oliveira (25). De arrestatie vond donderdag plaats in Italië. Internationaal recherchewerk had uitgewezen dat M. na de schietpartij op 3 juli aan de Westkousdijk waarbij Oliveira om het leven kwam, naar Frankrijk en vervolgens Italië was gevlucht.

Eerder al had de politie de naam en foto van de verdachte verspreid.

Onder vuur

Gino Oliveira zat op de achterbank van een Fiat Punto aan de Westkousdijk in Rotterdam-Delfshaven toen de auto onder vuur werd genomen. De bestuurder is met zijn inzittenden, waaronder de zwaargewonde Gino Oliveira daarna snel naar de Slamatstraat weggereden, die een straat verderop ligt van de Westkousdijk. Oliviera werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed aan de verwondingen die hij opliep tijdens de schietpartij.

Doelwit

De vandaag aangehouden verdachte zou volgens de politie zelf eerder het doelwit zijn geweest van een schietpartij in Rotterdam. Op 1 juli, 2 dagen voor de moord op Oliveira, werd M. zelf beschoten op het Henegouwerplein in Rotterdam. De politie vond na een melding toen alleen een kogelhuls. De politie heeft voor de moordpoging op M. in augustus een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. Na zijn arrestatie werd bij de doorzoeking van de woning waar de 21-jarige verdachte verbleef een geladen vuurwapen aangetroffen. De politie onderzoekt het verband tussen de schietincidenten van 1 juli en 3 juli.