Ali B beroofd van horloge tijdens gewapende overval in Almere (UPDATE)

Ali B (40) en zijn chauffeur zijn donderdagavond rond 21.45 bij zijn woning aan de Fokkeboom in Almere het doelwit geweest van een gewapende overval. Dat vertelt de rapper, cabaretier en presentator in een video op Instagram. Hij en zijn gezin zijn ongedeerd gebleven. De politie meldt op zoek te zijn naar twee donder geklede mannen die in een donkere Audi A3 zijn gevlucht.

Rolex

Ali Bouali zegt dat hij aangaande het politieonderzoek niets kan zeggen, maar wel heeft gegeven wat de overvallers wilden hebben. Tegen Omroep Flevoland zegt hij dat hij is beroofd van zijn Rolex-horloge.

Ali B en zijn 39-jarige chauffeur parkeerden hun auto rond 21.00 aan de Fokkeboom. Toen ze uitstapten keken ze beiden in de loop van een vuurwapen. Niet snel daarna renden de twee daders weg met hun buit en stapten in een donkere Audi A3 die klaar stond. Deze auto reed vervolgens met hoge snelheid de straat uit.

Signalement

De politie heeft een signalement van de twee verdachten met het wapen.

Dader 1:
Een man van ongeveer 1.85 meter lang en een slank postuur.  Hij draagt een bivakmuts  en donkere kleding.

Dader 2:
Een man van ongeveer 1.75 meter lang. De man draagt donkere sportkleding en heeft een capuchon op. Hij draagt iets voor zijn gezicht. Mogelijk een sjaal.

Explosief

In maart werd er in de straat waar Ali B woont een explosief gevonden bij een woning. Ook de woning van de rapper werd toen uit voorzorg ontruimd. De gemeente hing destijds camera’s op bij de woning waar het explosief werd aangetroffen.