‘Geen verbond tegen Hells Angels’ (UPDATE)

De motorclubs No Surrender en Mongols hebben een verbond gesloten. Dat meldt De Telegraaf, onder meer op basis van foto’s van Facebook, waarop leden van de Mongols in Nederland poseren met die van No Surrender. Maar, dat lijkt onwaarschijnlijk.

Leden van de Mongols betuigden hun respect bij de begrafenis van Brian Dalfour, de Amsterdamse president van No Surrender die eerder deze maand in Hooge Zwaluwe dood werd gevonden.

Een betrouwbare bron binnen de Mongols laat weten aan Crimesite dat het per se niet waar is – zoals De Telegraaf schrijft –  dat er een verbond met No Surrender tegen de Hells Angels is gesloten: ‘Dat is onzin. We hebben gewoon altijd goed en respectvol contact met No Surrender gehad. Dat is geen actie tegen de Hells Angels.’

En de leider van No Surrender, Klaas Ottto, reageerde tegenover een verslaggever van RTL-Boulevard met de mededeling dat er geen sprake is van samenwerking.

De Mongols openden eind vorig jaar een chapter in Amsterdam. De club zou in Nederland zo’n 100 leden hebben. De Nederlandse afdeling heeft nauwe banden met de Mongols uit Duitsland en andere locaties in de wereld; het eerste chapter werd door Duitse leden opgericht.

Aanslag op kopman

Het Nederlandse chapter van de Mongols staat onder leiding van een Nederlander met de naam Raffi, en de Europese leider van de club, de Duitser Erkan Uzun. Uzun ontsnapte dinsdagavond aan een aanslag. Er was een explosief onder zijn Lamborghini geplaatst. Toen de bom af ging, zat Uzun niet in de auto, en hij bleef dus ongedeerd.