Amfetaminelab in Haaren

Zaterdagmiddag is de politie gestart met het ontmantelen van een amfetaminelaboratorium aan de Heusdensebaan in Haaren (N.B.). Een deel van het lab was daadwerkelijk in bedrijf voor de productie van amfetaminen (speed). Er zijn ter plaatse vier mannen aangehouden. 

 

(foto archief)

Het gaat om twee mannen uit Schijndel (37 en 47 jaar), een 31-jarige man uit Zaltbommel en een 37-jarige man zonder vaste woonplaats. In een garage bij een woning lagen grondstoffen om drugs te maken.

De mannen zijn overgebracht naar het bureau voor ondervraging. Bij de ontmanteling werkt de politie samen met de brandweer, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en het NFI. De Heusdensebaan is afgesloten om werkruimte te bieden aan de hulpdiensten.

Het laatste jaar ontmantelt de politie in de provincie in Noord-Brabant frequent laboratoria waar amfetamine kan worden gemaakt. Het productieproces voor het maken van speed lijkt erg op dat voor MDMA, de grondstof voor xtc. Vaak worden in dergelijke labs beide producten gemaakt.

Nederlanders spelen een belangrijke rol in de voorziening van speed in Zuid-Europa, met name in Spanje.

Speed-lab was ‘gigantisch’ 

Nederlanders opgepakt bij drugslab 

Drugslab op woonwagenkamp Sittard (UPDATE)