Amsterdammer geliquideerd in Medellín (UPDATE)

In de Colombiaanse stad Medellín is een 23-jarige Amsterdammer doodgeschoten. Volgens Het Parool gaat het om de ‘crimineel’ Mitchell Jansen, die al enige vermist was. Jansen maakte deel uit van een groep veelal jonge criminelen uit oostelijk Amsterdam, aldus de krn.

Miranda

Colombiaanse media schrijven dat hij afgelopen zondag is vermoord, in de wijk Miranda, net oostelijk van Medellín-centrum. De politie kon zijn identiteit niet onmiddellijk verifiëren. Barrio Miranda is een vage zone, met veel autoreparatiebedrijven en een bekende hoerenbuurt. Volgens Colombiaanse media was het slachtoffer een frequente gast van de rosse buurt.

Er zouden dit jaar 14 mensen in Medellín (inwonertal ruim 2,4 miljoen) zijn vermoord.

Knokkestraat

Volgens Het Parool is de groep waar Jansen deel van uit zou makenmet met verscheidene (pogingen tot) liquidaties in verband gebracht door de politie. In een kelderbox van Jansen op Kattenburg, waar hij opgroeide, vond de recherche op 15 december 2014 een partij vuurwapens, een patroonhouder voor een automatisch wapen en een grote hoeveelheid munitie.

Op een pistool uit de box zat dna van één van de vier mannen die in mei zijn veroordeeld voor het voorbereiden van een liquidatie. Dat waren de jonge mannen die op 1 februari vorig jaar door een arrestatieteam werden klemgereden in de Knokkestraat in Amsterdam-West. De rechtbank vond bewezen dat ze Samir Z., alias ‘Taba’ wilden liquideren.

Yakhlaf

Een vierde was volgens de rechtbank ook betrokken bij de voorbereiding van de mislukte poging Chahid Yakhlaf te liquideren, op 1 november 2014 op de Poortdreef in Almere. (Yakhlaf is op Oudjaarsdag 2015 doodgeschoten).

Tegen Jansen liep nog een strafzaak over de wapenvondst in Amsterdam-Kattenburg.