Amsterdammer opgepakt voor liquidatie Leiden

Een 30-jarige Amsterdammer is dinsdagochtend opgepakt omdat hij mogelijk iets te maken heeft met de dodelijke schietpartij in Leiden. De aanhouding was omstreeks 05.00. Afgelopen 14 juni werd de 50-jarige Zeynel Er (foto) in de Rooseveltstraat rond 18.00 beschoten.

Raadkamer

Op donderdag 21 juli zijn al een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden. Op donderdag 4 augustus besloot de raadkamer van de rechtbank dat het voorarrest van deze twee met 90 dagen werd verlengd. Verder onderzoek heeft volgens de politie geleid naar de 30-jarige Amsterdammer. Hij werd vanmorgen in een woning in Amsterdam door het arrestatieteam aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Bouwbedrijf

Zeynel Er was eerder ook al doelwit van een moordaanslag. Hij overleefde op 11 november vorig jaar een liquidatiepoging in een Amsterdams kantoorpand in de Derkinderenstraat in Nieuw-West. Hij was directeur van het daar gevestigde bouwbedrijf. In datzelfde pand is in oktober de 37-jarige Turkse oud-advocaat Haydar Zengin doodgeschoten. Dat was mogelijk een vergissing, Zengin was geen bekende van de politie.