Amsterdamse crimineel had teveel vijanden

Micah Jonah Johnson (34) werd vorige maand vermoord in Colombia leidde een wild leven vol geweld, schrijft het Parool zaterdag. Volgens de krant was hij de sterke man van de gevreesde Surinaams-Amsterdamse drugscrimineel August Adjoeba die bekend stond om rippartijen.

Albanezen

Net als Adjoeba (vermoord op 11 augustus 2008 in Amsterdam-Buitenveldert) was Johnson een boslandcreool uit Suriname die op zijn 17de naar de Amsterdamse Bijlmer verhuisde. In 2005 zag een observatieteam van de politie Johnson schieten op een groepje Albanese criminelen die hem even ervoor hadden vastgehouden in een kelderbox. De Albanezen wilden Johnson beroven terwijl hij hen wilde oplichten met nepdrugs. Hij kreeg daarvoor 18 maanden cel.

Churchillaan

Volgens het Parool was Johnson de laatste jaren steeds minder in Amsterdam omdat hij ernstig werd bedreigd. In het milieu noemde men hem Mikey of C-Murder. Hij had een tattoo met de tekst Fuck you, bitch in zijn nek.

In juli 2008 ontvoerden Adjoeba en Johnson op de Churchilllaan in Amsterdam een Surinaamse drugsdealer. De politie bevrijd de man.

Op een Surinaams forum verscheen de volgende tekst dreigdende tekst in de rubriek Arki Noh over onder meer Johnson:

…August Adjoeba, het lukt je niet. Je hebt C-Murder gestuurd om bigie bek boyke huis te breken (…) bosneger je hebt geen manieren. Morgen zie ik je niet in Jimmy Woo. 100% niet, want je bent een schijterd.

Hij is vrijgesproken van lidmaatschap van de criminele organisatie van Piet W., die zelf wel is veroordeeld tot zeven jaar cel voor het grootschalig smokkelen drugs.