‘Nederlander doodgeschoten in Colombia’ (UPDATE)

In de Colombiaanse stad Cali is donderdag een man met Nederlandse nationaliteit op straat doodgeschoten. De man kwam om 12.15 met twee anderen een kapperszaak uitlopen toen hij onder vuur werd genomen. Er waren drie daders die op een motor kwamen aangereden.

Vluchtauto

De moord vond volgens lokale media plaats in de buurt van de kruising tussen Calle 37B en Avenida 5N. Na de schietpartij reed de motor met hoge snelheid weg. De twee anderen ontkwamen in een auto die op de hoek klaar stond. Later is deze auto leeg door de politie aangetroffen nabij de busterminal op Avenida 2N. De vluchtauto was een grijze Chevrolet Corsa Evolution met een kenteken van Bogotá.

Ziekenhuis

De Nederlander is door de politie door zijn paspoort geïdentificeerd als Micah Jonah. Een doorgaans betrouwbare bron meldt Crimesite dat het gaat om Michael Johnson, die al enige tijd bedreigd zou zijn geweest. Hij is in het ziekenhuis overleden. Hij was woensdagavond in Cali aangekomen uit Bogotá na een vlucht uit Amsterdam. Een metgezel raakte gewond en werd in het ziekenhuis behandeld. Daar stelde politie vast dat het hier ging om Jonathan Vinnie Van Maanen Baena, van Colombiaans-Nederlandse nationaliteit. De derde persoon in het groepje is spoorloos.

Volgens de autoriteiten is Micah Jonah de afgelopen periode regelmatig in en uit Colombia gereisd. De gewonde metgezel heeft tegen de politie verklaard dat hij de Nederlander enkele dagen ervoor in een vliegtuig had leren kennen.