Eigenaar Amsterdams kledingmerk opgepakt voor drugshandel (UPDATE 2)

De 44-jarige eigenaar van een bekend kledingmerk uit Amsterdam is aangehouden voor drugshandel en witwassen. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Volgens een bron van Crimesite gaat het om Domenico G. uit Purmerend, die kledingmerk My Brand runt. De man, die in Purmerend woont, kwam in beeld tijdens een lopend drugsonderzoek.

Huiszoeking

De recherche deed vorige maand al een doorzoeking in zijn woning. Daarbij werd 228.000 euro cash geld aangetroffen. Naast het geld werden ook een vuurwapen en luxe goederen, waaronder een klassieke auto en horloges, in beslag genomen. De man was tijdens de huiszoeking in het buitenland en meldde zich vorige week uit eigen beweging bij de politie, waar hij werd aangehouden.

Autobrand

In augustus vorig jaar brandde de peperdure Bentley Bentayga van G. uit in Zaandam. Hij zei toen in de krant dat hij geen idee had wie erachter zou zitten. Of de brand verband houdt met deze zaak, staat nog niet vast, maar wordt door de politie onderzocht. De cataloguswaarde van de auto is ruim twee ton.

Blingbling

Het modemerk, dat Domenico G. oprichtte met zijn broer Giovanni, was enige tijd populair bij voetballers en andere celebrities. De stijl werd door een modemagazine omschreven als blingbling.  Zo droeg voormalig profvoetballer Glenn Helder de kleding als “ambassadeur” van het merk. In korte tijd wist het modemerk een netwerk van 450 verkooppunten aan zich te binden. Opvallend genoeg werd ook een vestiging geopend in Bogota, Columbia. Het land geldt als één van de belangrijkste productielanden voor cocaïne.

Meer aanhoudingen

Domenico G. is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat hij sowieso nog 14 dagen blijft vast zitten. De politie houdt er rekening mee dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen in deze zaak.