Amsterdamse vastgoedontwikkelaar ‘bedreigd’

De familie van vastgoedontwikkelaar Cradle of Development stelt in een verklaring dat er al langere tijd bedreigingen en afpersingen gericht op het bedrijf plaatsvinden. Afgelopen weekend werd het pand aan de Michelangostraat in Amsterdam-Zuid beschoten.

Zakelijk conflict

Namens de familie stuurde Winno Pleijsier een verklaring aan Het Parool. In december 2016 was er een poging brand te stichten in het pand. Volgens de familie was dat ook al onderdeel van stelselmatige bedreigingen.

In de verklaring staat: ‘Op dit moment worden we als familie bedreigd en afgeperst als gevolg van een zakelijk conflict tussen mijn vader en een zakenrelatie. Deze zaak is van enkele jaren geleden en is ook onder de rechter geweest en de rechter heeft mijn vader op alle fronten volledig in het gelijk gesteld.’

Onderzoek

Met het oog op het onderzoek van de politie wil Pleijsier verder geen toelichting geven. Hij zegt zich genoodzaakt te voelen de verklaring af te geven omdat ‘ook partijen die hier helemaal niets mee te maken hebben bij het bedreigen worden betrokken’.