Anouar Taghi wraakt rechter-commissaris

Een neef van van Ridouan Taghi, die vorige week vrijdag is aangehouden, heeft maandag tijdens zijn voorgeleiding de rechter-commissaris van de rechtbank in Zwolle gewraakt, zo meldt RTV Utrecht. Anouar Taghi (29) wordt op dit moment niet bijgestaan door een advocaat.

Besloten zitting

Het Openbaar Ministerie heeft de onderzoeksrechter tijdens de besloten zitting gevraagd om Taghi veertien dagen langer vast te houden op verdenking van drugshandel. De 29-jarige is verdacht van het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019 en van het leveren van een gestolen auto die bij die moord is gebruikt. Hij werd daarvoor al eens opgepakt maar kwam weer op vrije voeten door gebrek aan voldoende ernstige aanwijzingen.

Schijn

De wrakingskamer komt dinsdag bijeen om te oordelen over het wrakingsverzoek. Taghi meent dat de rechter-commissaris moet worden vervangen omdat die de schijn van vooringenomenheid of partijdigheid op zich zou hebben geladen. Inmiddels heeft de officier van justitie besloten de inverzekeringstelling nog eens met drie dagen te verlengen.