Antwerpen: drie jaar cel voor diefstal dossiers

De rechtbank in Antwerpen heeft drie mannen veroordeeld tot drie jaar cel voor de diefstal van delen van het onderzoeksdossier in hun zaak, aldus de Gazet van Antwerpen. De stukken werden ontvreemd op de griffie van de rechtbank.

Mixers

Het gaat om mannen die worden gerekend tot de “Mixers”, criminelen die zich met drugshandel bezighouden. De openbaar aanklager had eerder vijf jaar cel geëist. De verdachten zijn Mounir S. en zijn ooms en Aziz en Abdelkader. Die laatste zou alleen zijn identiteitskaart ter beschikking hebben gesteld. Mounir en Aziz S. kregen inzage in het dossier en slaagden erin om de stukken naar buiten te smokkelen. Delen van het dossier zouden in de Schelde zijn gegooid.

Leidinggevende figuren

Aziz S. (foto) is voortvluchtig. Volgens de Gazet beschouwt de Antwerpse politie zowel Aziz als Abdelkader als leidinggevende figuren binnen de Mixers. n Antwerpen. De organisatie, opgebouwd rond de Marokkaanse familie S. uit Borgerhout, voorziet een belangrijk deel van de Antwerpse gebruikersmarkt van cocaïne. Er loopt momenteel ontnemingszaak tegen de Mixers.