Antwerpse havenmedewerker beschoten

Marsin Y. (foto), de man die gisterochtend bij zijn huis in het Belgische Schoten werd beschoten, is teamleider op de containerterminal van DP World aan het Deurganckdok in de haven van Antwerpen. Dat melden Belgische media. En er is ook weer een relatie met Frank ‘de Tank’ V.: het slachtoffer is ‘verre familie’ van Lisa, de vrouw van De Tank. 

Gisterochtend om 08.00 werd Marsin Y. onder vuur genomen toen hij zijn hondje uitliet. Hij werd beschoten door twee mannen met bivakmutsen. Y werd vijf keer geraakt: vier keer in zijn linkerbeen en een maal in zijn rechter been. Ondanks de inzet van een politiehelikopter en speurhonden wisten de schutters te ontkomen. Marsin Y. werd opgevangen door een buurvrouw. ‘Hij wilde niet terug in zijn eigen appartement, omdat hij niet wilde dat zijn dochtertje hem zo zag’, vertelt de zus van het slachtoffer aan Belgische kranten.

Tweede keer beschoten

Het is de tweede keer dat Y. wordt beschoten. Vorig jaar zomer werd hij onder vuur genomen in de parkeergarage van het appartementencomplex aan de Braamstraat waar hij woont. Hij raakte toen niet gewond en wist zichzelf in veiligheid te brengen.

Waarschuwing

Hoewel justitie uitgaat van een poging tot moord, denken rechercheurs dat het ook mogelijk om een waarschuwing gaat. ‘De twee daders waren gewapend met een licht kaliber en schoten op de benen. Dat wil zoveel zeggen als: ‘man, doe wat wij van je verwachten of we komen terug, maar dan met zwaardere wapens’ zo citeert Het Laatste Nieuws een niet nader genoemde bron. Ook de Gazet van Antwerpen spreekt van een waarschuwing aan het adres van Marsin Y.

Interessante functie

Marsin Y. vervult als pleinplanner en teamleider op de computerterminal in de Antwerpse haven voor criminelen een uiterst interessante functie, omdat hij mede bepaalt waar de containers op de kade worden gezet. Iemand die de exacte plaats van een container kent en zelfs kan bepalen, kan het veel gemakkelijker maken om ladingen cocaïne de haven uit te krijgen.

Frank de Tank

Juist vanwege zijn sleutelpositie in de Antwerpse haven ligt Marsin Y. onder een vergrootglas van de politie. Hij komt volgens Het Laatste Nieuws echter niet voor in het drugsonderzoek naar Frank de Tank, die samen met zijn zwager vast zit op verdenking van grootschalige cocaïne-import. Marcin Y. draagt dezelfde achternaam als Lisa, de vrouw van De Tank. ‘We zijn van ver familie, maar mijn broer heeft daar helemaal niets mee te maken. Hij heeft geen strafblad en wil zich niet met drugs inlaten. Na die schietpartij van een jaar geleden, was het ook een jaar rustig. Waarom ze dan nu weer toeslaan? Volgens mij willen sommige mensen hem wegjagen van zijn job’ aldus de zus van Marcin Y. tegenover de Belgische media.

Lees ook:

Het luxe leven van Frank de Tank

Antwerpse drugsoorlog slaat over naar Nederland

Frank de Tank en de politieagent

(Hoewel Marsin Y. in geen enkele zaak verdachte is, hebben we vanwege privacy overwegingen het slachtoffer via een grijze balk onherkenbaar willen maken.)