‘Aquino vermoord door personen in Jaguar’

Silvio Aquino (41) is donderdag doodgeschoten in het Limburgse Opglabbeek (B) door mannen die zich uitgaven voor een elite-eenheid van de politie. Dat schrijft althans Het Laatste Nieuws. De krant baseert zich op bronnen ‘dicht bij de familie’. Drie gemaskerde mannen zouden zeven keer op Aquino hebben gevuurd.

Jaguar

Samen met zijn Slowaakse vrouw Silvia Liskova (43) zat hij in een Volkswagen Golf toen die om 12.15 klemgereden werd door een beige Jaguar met Nederlandse nummerplaten. Die Jaguar zou hen enkele kilometers hebben gevolgd vanaf een familielid. Op een verlaten weg sloegen de gemaskerde schutters toe. De twee probeerden nog weg te vluchten. Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft inmiddels bevestigd dat er vermoedelijk verband bestaat tussen de dode op de A73 en de moord in Opglabbeek.

A73

Liskova zegt een harde klap op het hoofd te hebben gehad met een wapen, maar werd in tegenstelling tot Silvio gespaard. Na de moord sprongen drie mannen in de Jaguar, met vermoedelijk een vierde medeplichtige aan het stuur. De wagen reed weg naar Nederland, maar moest op de A73 in Roermond halt houden, aldus Het Laatste Nieuws, omdat één van de inzittenden tijdens de afrekening levensgevaarlijk gewond raakte. Mogelijk had Silvio Aquino hem met een vuurwapen geraakt of één van zij kompanen. Deze man zou omstreeks 13.00 op de snelweg bij Roermond zijn gedropt, geraakt door één van de kogels van een kompaan.