‘Arnhemmer overreed overvaller twee keer’ (VIDEO)

De 32-jarige vrouw die donderdag samen met haar partner verdacht is van betrokkenheid bij de dood van een man die hen in hun huis in Arnhem-Zuid overviel spreekt zich uit in De Gelderlander. De vrouw is op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft haar man maandag voor 14 dagen in bewaring geplaatst.

Rolex

‘Het beeld dat veel mensen van ons hebben klopt niet. Wíj zijn de slachtoffers, niet hij’, zegt de vrouw in De Gelderlander.

Het 46-jarige slachtoffer was via Marktplaats in contact gekomen met Arnhemmer Albert K. (34) omdat K. een Rolex te koop had aangeboden voor bijna 30.000 euro. Rond 21.30 belde de man uit Breda aan en richtte direct een pistool op K.. Die smeet de deur dicht. De Bredanaar vuurde de glazen deur stuk en liep vervolgens schietend het huis binnen. De overvaller hield K. onder schot maar deze gooide de Rolex naar zijn belager en vluchtte de tuin in.

Noodweer

De 32-jarige vriendin had intussen 112 gebeld. In de centrale zijn opnames gemaakt van het vervolg. Aan de achterkant van het huis houden ze een bestelbus aan en rijden daarmee naar de voorkant van het huis. De vrouw zegt dat ze zich toen pas realiseerden dat hun kinderen (2 en 4) nog lagen te slapen. Op straat zien ze dan de overvaller staan. Volgens de 32-jarige vrouw richtte deze zijn pistool op de voorruit. Hij reed in volle vaart op de man in. Daarna zette hij de auto in achteruit en reed nogmaals over de man heen.

De advocaat vindt dat de dood van de overvaller het gevolg is van ‘zelfverdediging, noodweer’.