Arrestant springt uit raam

Zaterdag is een 29-jarige Dominicaanse man ernstig gewond geraakt nadat hij – in een poging om te vluchten voor de politie – vanaf de tweede verdieping van een woning aan de Zacharias Jansenstraat in Den Haag uit een raam sprong. Agenten gingen zaterdagochtend rond 09.15 uur naar de woning, omdat zij een getuigenverklaring op moesten nemen van één van de bewoners.

Patroonhouder

In de woning bleken zeven mannen aanwezig te zijn. Op het moment dat de agenten een patroonhouder van een vuurwapen zagen liggen, besloten zij alle aanwezigen aan te houden op verdenking van mogelijk vuurwapenbezit. De 29-jarige Hagenaar probeerde toen de benen te nemen en sprong door een raam naar beneden. Eén van de agenten probeerde hem nog tegen te houden, maar kon ternauwernood voorkomen dat hij zelf óók naar beneden zou vallen.

Botbreuken

Gealarmeerde agenten die net aankwamen bij de woning om de verdachten te vervoeren, zagen de man vlak voor hun neus op de stoep terechtkomen. Met de traumaheli is de man met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek hij meerdere (complexe) botbreuken te hebben opgelopen bij zijn val.

Vuurwapens

In de woning is een doorzoeking verricht. Daarbij werden drie vuurwapens en verdovende middelen aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak. De overige verdachten – Dominicanen in de leeftijd van 23 tot 32 jaar – zijn op verschillende politiebureaus ingesloten en zullen worden verhoord.