Arrestatie in moord Nekke Greene (UPDATE)

Woensdag is in Marbella een 45-jarige Nederlander gearresteerd in verband met de moord op Nerlinio Greene (31) wiens stoffelijke resten op 30 december 2012 werden gevonden in een berggebied nabij Marbella. Het is de tweede arrestatie in de zaak. Volgens het landelijk parket vond de arrestatie plaats in het kader van een groot onderzoek naar internationale drugshandel. Zes verdachten zijn door de Nederlandse politie aangehouden in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp.

Daarbij zijn twee vuurwapens en een kilo MDMA (xtc) in beslag genomen. In de woningen van de verdachten is gezocht naar bewijsmateriaal voor hun betrokkenheid bij drugshandel.

Het onderzoek richt zich op de voorbereiding van coke-transporten tussen Zuid-Amerika en Nederland. De verdachten onderhielden contact met elkaar in versluierde telefoongesprekken, ping-berichten en heimelijke ontmoetingen. De in Nederland aangehouden verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Voor de in Spanje aangehouden verdachte was door het Landelijk Parket een Europees arrestatiebevel afgegeven. Hij wordt overgeleverd aan Nederland.

Op 22 januari werd al een 47-jarige Nederlandse verdachte aangehouden op een vlucht van Nederland naar Spanje. Het onderzoek was een gezamenlijke operatie van Nationale Politie en Guardia Civíl, in samenwerking met de Nederlandse politie.

De Amsterdammer Greene, die volgens de politie verwikkeld was in drugshandel, verdween in juli 2011 in Marbella. Hij werd doodgeschoten, in stukken gehakt en begraven in een afgelegen gebied. Maar door noodweer spoelde de aarde weg en werden de resten door voorbijgangers gevonden, in de buurt van het dorpje Istán.

Alle berichten over Nerlinio Greene.