Arrestatie in verband met wapenvondst Alphen aan den Rijn

De politie heeft een tweede verdachte gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de grote wapenvondst in Alphen aan den Rijn van donderdag 24 maart. Toen werd in een schuur in een woonwijk een wapenarsenaal aangetroffen door de politie.

Landelijke Eenheid

Op 28 maart is al een 29-jarige verdachte uit Alphen aan de Rijn aangehouden. De recherche ging verder met het onderzoek en hield dinsdag een tweede verdachte aan: een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

Na doorzoeking van de schuur vonden rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche, onderdeel van de Landelijke Eenheid, een groot arsenaal aan wapens en munitie.

Anti-tankwapens

Er lagen 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens, waaronder scherpschuttergeweren en vier anti-tankwapens. De wapens waren verpakt in plastic en in sporttassen.

Sommige wapens waren doorgeladen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om de bazooka’s veilig te stellen.

Het onderzoek gaat nog verder en richt zich volgens de politie op andere verdachten en op mensen voor wie de wapens bestemd waren. De Forensische Opsporing onderzoekt de wapens op sporen en kijkt of ze gebruikt zijn bij geweldsincidenten in Nederland.