Arrestatie moord Volkan Düzgün

De politie heeft donderdagmorgen een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de moord op de kickbokser Volkan Düzgün uit Veghel. De verdachte is een 20-jarige man uit Vught. Hij werd in zijn woning gearresteerd. De kickbokser werd zaterdagochtend 13 juli dood aangetroffen in een auto bij zijn woning. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De politie geeft op dit moment niet meer informatie over de aangehouden verdachte.

Kickboksgala

Kickbokser Volkan Düzgün (26) was afgelopen jaar nog verdachte in het onderzoek naar de schietpartij tijdens een kickboksgala in Zijtaart. Bij die schietpartij overleed de 37-jarige Youssef Sabbahi. De schutter, Siamak S., is in mei van dit jaar veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar.

Volkan Düzgün en Siamak S. waren op 11 november 2012 samen naar het kickboksgala in Zijtaart afgereisd. Daar kregen de mannen ruzie met een familie uit Veghel en bekenden van hen. Zij zouden een conflict hebben gehad dat verband hield met het opstarten van een kickboksschool. De ruzie escaleerde en eindigde in de dodelijke schietpartij. 

Volkan en zijn broer werden gearresteerd en zaten vast op verdenking van openlijk geweld, maar zij werden later door het OM niet langer gezien als verdachte en zijn niet vervolgd.

Rechtszaak

Tijdens de behandeling van de moordzaak in de rechtbank in Den Bosch, op vrijdag 31 mei, liepen de emoties soms hoog op. Siamak S. stond terecht voor de moord op Youssef Sabbahi. Volkan Düzgün was ook aanwezig. Hij zat samen met twee of drie anderen gescheiden van de familie en nabestaanden van het slachtoffer op de publieke tribune. Zij mochten ook niet gezamenlijk de rechtbank verlaten.

Moord

Ruim anderhalve maand later werd Volkan Düzgün doodgeschoten voor zijn woning in Veghel. Of deze moord in verband staat met de eerdere schietpartij in Zijtaart is niet duidelijk.

Lees ook:

Meer onderzoek huis kickbokser