Arrestaties voor moord Nederlander in Panama

Een Colombiaan en een Fransman zijn opgepakt voor de schietpartij in Panama van afgelopen week, waarbij een Nederlandse man om het leven kwam. De Panamese politie zegt dat de moord een afrekening in het criminele circuit is, meldt de krant La Prensa.

Wat de rol van de twee verdachten bij de liquidatie is, is niet duidelijk. De identiteit van het Nederlandse slachtoffer is niet bevestigd maar Panamese media hebben over “Halid Jaffat” of “Halid Jafatt”.

Achtervolging

Bij de schietpartij kwam ook een Panamese DJ om het leven. Hij stond buiten de kroeg waar de schietpartij plaatsvond te roken en werd geraakt door de rondvliegende kogels.

Een andere Nederlander, die bij de geliquideerde man in de auto zat, raakte bij de aanslag gewond. De Nederlanders werden waarschijnlijk achtervolgd. De KIA waarin de twee reden, botste op een muur, waarna er zeker negen keer is geschoten uit een Suzuki Grand Viatra die de KIA achtervolgde. In die auto zouden drie personen hebben gezeten.

Op doorreis

Eerder meldde de Volkskrant al dat de twee mannen op doorreis waren naar Colombia, en met een derde man in een vijfsterrenhotel verbleven. Wat er met de derde man is gebeurd is onduidelijk; de manager van het hotel zegt in de krant dat hij zich niet meer in het hotel heeft laten zien.