Arrestatieteam pakt neo-nazi op

Een arrestatieteam is vrijdagavond een woning in Hoorn binnengevallen en heeft Michael L. gearresteerd. Aanleiding is een serie tweets die L. verstuurde waarin hij dreigde asielzoekers met een aanvalsgeweer dood te schieten. Crimesite berichtte hier vandaag als eerste over.

Michael L. poseerde op Twitter met een aanvalsgeweer en schreef: ‘Tijd voor actie tegen de asielterreur.  Voorbereidingen in volle gang. Dit moet stoppen’.

SIG Sauer

L. belde eerder vanavond naar Crimesite met het verhaal dat hij zelf naar de politie onderweg was omdat hij aangifte wilde doen van hacking. Zijn Twitter-account zou zijn misbruikt door een onbekende. Hij had geen verklaring voor het feit dat die onbekende een foto van hem bezat waarop hij met een SIG Sauer geweer type 552 of 553 (of daarop lijkend wapen) te zien was. Ook bevestigde hij actief te zijn geweest in de verboden rechts-extremistische organisatie CP’86.

Vuurwapengevaarlijk

Het arrestatieteam van de politie heeft de 42-jarige L. vanavond in zijn woning aangehouden. Doorgaans worden arrestatieteams alleen ingezet bij vuurwapengevaarlijke verdachten.

Zie ook:

Neo-nazi dreigt met aanslag