AT beukt met gepantserd voertuig crystal methlab in Arnhem binnen (UPDATE)

In een loods op bedrijventerrein Meinerswijk in Arnhem heeft de politie donderdagavond rond 20.30 een crystal methlab aangetroffen. Bij de inval door een zwaarbewapend arrestatieteam werd ook een Bearcat (een gepantserd voertuig) ingezet om de ingang van de loods te rammen. Er zijn drie verdachten aangehouden. De politie meldt dat er voor miljoenen euro’s aan crystal meth ligt.

(Beeld en video: Omroep Gelderland)

Slaapplekken

De Gelderlander schrijft dat de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie lang bezig is geweest met het doorzoeken van het pand, dat bestaat uit verschillende garageloodsen. In één van die loodsen werd het crystal methlab ontdekt. In de loods waren ook slaapplekken aanwezig en een keukentje. Volgens de politie gaat het om een professioneel ingericht drugslab.

Een grote afzuiginstallatie die in de loods was geïnstalleerd, zorgde ervoor dat giftige dampen die vrijkwamen bij het koken van crystal meth werden weggezogen. In de loods werden ook grote blauwe drugsvaten gevonden.

Verstopt

De politie heeft tijdens de inval één verdachte opgepakt, die zich had verstopt in het systeemplafond. Het gaat om een 34-jarige Zweed. Later zouden er nog twee arrestaties zijn verricht.

De politie meldt dat LFO-experts vrijdag en waarschijnlijk ook zaterdag de hele dag bezig zijn om het drugslab te ontmantelen. Het lab wordt zwaar bewaakt sinds de inval.