Australische folteraar van NL toeriste veroordeeld

De 47-jarige Australiër, Alfio Anthony Granata, die zes weken lang een Nederlandse toeriste gevangen hield en mishandelde, is maandag in Melbourne tot zeventien jaar cel veroordeeld. De rechter vindt hem schuldig aan verkrachting, mishandeling en marteling.

Kruis

Granata hield haar samen met zijn toenmalige vriendin Jennifer Peaston (34) in november en december 2012 gevangen in een hotelkamer en legde alles vast op video. Granata verkrachtte de jonge Nederlandse tientallen keren. Hij sloeg en martelde haar zodat tijdelijk niet kon zien en eten. Ook kerfde hij met een mes een kruis in haar voorhoofd. Ze moest doen alsof ze een hond was en ze kreeg een hondenriem om de nek.

Geschreeuw

Praten was verboden voor de vrouw. Ze werd gevangen gehouden in de doucheruimte. Er waren op zeker moment meldingen bij de politie binnengekomen maar de agenten onderzochten de kamer niet.  De vrouw viel op zeker moment Granata aan met een mes en takelde ook zichzelf daarbij ernstig toe zodat er een ambulance moest komen. Ze werd in het ziekenhuis opgenomen. Nu heeft de vrouw nog steeds last van posttraumatische stress. Ze leeft teruggetrokken en is voortdurend angstig.

Mededader

Granata moet in ieder geval dertien jaar uitzitten van zijn straf. Pas daarna kan hij misschien op verlof. Mededader Peaston hoeft niet de cel in omdat ook zij slachtoffer was, hoewel ze wel schuldig is bevonden.