Auto verdwenen man in Rijswijk gefilmd

Voor zijn verdwijning is de Volkswagen GTE van Rotterdammer Mohamed Anaya (26) in Den Haag gefilmd. De politie zei in Opsporing Verzocht dat zijn verdwijning mogelijk te maken heeft met een partij verdwenen of onderschepte drugs.

Tijdlijn

De Golf is teruggevonden, maar de politie zegt dat van Anaya ieder spoor ontbreekt. Op basis van bewakingsbeelden is er een tijdlijn gemaakt van zijn verdwijning. Op vrijdagmiddag 14 juni rond 13.00 is Anaya voor het laatst gezien in de wijk IJsselmonde in Rotterdam. Hij vertelde dat hij daarna een afspraak zou hebben in Den Haag. Met wie en waarom is vooralsnog onduidelijk.

Mohamed Anaya reed in een zwarte Volkswagen GTE, model 7. Sinds eind mei had zijn auto een flinke deuk aan de voorkant. Hij is die vrijdagmiddag met deze auto richting Den Haag vertrokken. Drie dagen na zijn verdwijning is de Anaya’s auto teruggevonden in Rijswijk aan de Van Vredenburchweg.

Rijswijk

In de tussentijd is deze auto door meerdere camera’s gefilmd en door omstanders gezien.

Omstreeks 13.15 op 14 juni heeft een getuige vermoedelijk de Golf GTE op de Doctor H. Colijnlaan in Rijswijk gezien. Daarna is de auto om 13.27 gefilmd op de Rijswijkseweg in Den Haag.

Om 05.28 werd de auto pas weer gefilmd, in Rijswijk. De Volkswagen reed hier vanaf de Huis te Landelaan over de Van Vredenburchweg. Maar het is onduidelijk of Anaya zelf achter het stuur zat of dat het iemand anders was.

Vlak erna kwam een persoon uit de richting van de auto lopen. De politie wil dringend weten wie die persoon met de opvallende witte schoenen is, want die loopt die ochtend met tussenpozen heen en weer.

Vermoedelijk is de Volkswagen GTE  zondagnacht 16 juni rond 00.30 nog een keer verplaatst.

Op 17 juni is de auto gevonden.