Badr Hari over het natrappen en zichzelf

 

In televisieprogramma Holland Sport vertelde K1-vechter Badr Hari over zichzelf en over zijn emoties. Hij zegt dat hij vorig jaar naar Marokko vertrok nadat hij was gediskwalificeerd omdat hij zijn tegenstander Hesdy Gerges vol in het gezicht had getrapt terwijl die al op de grond lag. Hoe komt dat nou? Hari: ‘Ik kan het niet uitleggen. Het is een momentopname. Soms raak je jezelf in die emoties kwijt.’

Hari was tegen Remy Bonjasky ook al eens doorgegaan terwijl deze op de grond lag. ‘Na de tweede keer [tegen Gerges] was ik geschrokken van mezelf. Hoe kan je dat nou doen man. Ik moet mezelf ff terugvinden.’ Daarop is hij naar Marokko vertrokken.

Hij is in 2006 veroordeeld voor mishandeling tijdens een burenruzie. Is dat misbruiken van je sport? Nee, dat vindt hij niet. Maar hij vind wel dat hij fouten heeft gemaakt en dat is er één van.

De vechter is nu verdacht van mishandeling van een portier in Amsterdam in februari vorig jaar.

Badr Hari en Hesdy  Gerges, die is opgepakt in verband met cocaïnehandel, hebben het imago van de vechtsport geen goed gedaan. Burgemeester Eberhard van der Laan die de vechtgala’s uit de stad wil hebben zag in de arrestatie van Gerges een bevestiging voor de vermenging van de vechtsport en de georganiseerde misdaad.

Overigens heeft de ministerraad besloten dat de wet Bibob ook voor de organisatoren van vechtsportgala’s moet gaan gelden. Dat betekent dat al er enige informatie over criminele activiteit bekend is bij de overheid een exploitatievergunning zal worden geweigerd.

Ten slotte in Hollands Sport een prachtig stukje van een jonge Badr Hari die door zijn trainer gewaarschuwd wordt voor de ‘slechte mensen in de stad’ die op hem af zullen komen nu hij een toppertje aan het worden is.

Lees hier alle Crimesite-berichten over Badr Hari. Fragment start op 28’45.


Bekijk de video in andere formaten.