Bandidos werden afgeluisterd in auto

De Bandidos die vorige maand werden opgepakt in een grootschalige actie van de politie tegen motorclubs in Limburg, zijn in hun auto’s afgeluisterd. Dat melden de Limburgse kranten. Uit de gesprekken zou onder meer blijken hoe drie leden van de Bandidos een ondernemer afpersten.

Het gaat om William V., zijn vader Karel en het voormalige clublid Anthony P. De drie spraken in de auto over een geschil met een schuttinghandelaar uit het Brabantse Helmond. De politie had een microfoontje in de auto verstopt en kon op die manier meeluisteren.

50.000 euro

De handelaar had een schutting geplaatst bij William V., waarna een conflict ontstond. De drie zouden daarop de handelaar uit Helmond hebben opgedragen om 50.000 euro te betalen. Volgens het OM gaat het om afpersing.

Eerder werd al bekend dat William V. volgens justitie nauwe contacten zou hebben met een wapenhandelaar. Het gaat om Johan K., die net als V., zijn vader en Anthony P. in april werd opgepakt. Justitie omschrijft K. als spil in de internationale wapenhandel. De Bandidos zouden wapens van hem afnemen, onder meer om ze door te verkopen.