Beelden gewelddadige overval transportbedrijf

De Belgische politie heeft beelden van een gewelddadige overval in juli 2012 op het transportbedrijf G4S in het plaatsje Zaventem, bij Brussel, vrijgegeven. Bij de overval werd een werknemer ontvoerd. Een van de overvallers wist door zich als de werknemer te vermommen het bedrijf binnen te komen. In het gebouw schoot hij een andere werknemer met een kalasjnikov neer. Beelden na de klik.

Volgens de politie zijn er zeker zes daders bij de overval betrokken. Naast de man die zich als de ontvoerde werknemer vermomde, waren er nog een aantal overvallers op het terrein gekomen door op de achterbank te gaan liggen en zo buiten het zicht van de bewakingscamera’s binnen te komen. Zij zijn niet het pand binnengegaan.

Ook buiten het terrein stonden nog een aantal overvallers, die een auto onder schot hebben gehouden.

Bij de overval is geen buit gemaakt. De overvaller die het gebouw binnenging, had wel de toegangscodes van de ontvoerde werknemer weten los te krijgen, maar kon geen andere beveiligde deuren openen. Toen een werknemer, die hij dwong om een deur te openen, het ook niet lukte om de overvaller door te laten, schoot hij hem in zijn buik. De werknemer raakte daarbij zwaargewond, maar is niet in levensgevaar geweest.

Uiteindelijk wist de dader uit het gebouw te komen door met zijn kalasjnikov op een deur te schieten en die uiteindelijk in te rammen. Hij stapte daarop in een auto, die dwars door het hek het terrein afreed. De ontvoerde werknemer werd uiteindelijk langs de snelweg uit de auto gezet.

Volgens de politie werkten de daders erg professioneel en is het goed mogelijk dat zij nog eens toeslaan. De daders wisten precies wat ze moesten doen en mogelijk hebben ze informatie van binnenuit gekregen.

De beelden van de overval zijn hieronder te bekijken:

{youtube}blPTxAG82F4{/youtube}