Bekentenis in Brabantse ‘liquidatie’

Corné R. heeft vanochtend bij de rechtbank in Breda doodslag op autohandelaar Peter van der Linde (60) bekend.  Dat meldt BN/De Stem. Van der Linde werd op 6 januari 2017 na een feestje in een café onder vuur genomen en stierf op straat. Het OM ziet het als een liquidatie.

De 44-jarige Corné R. uit Sprundel is volgens het Openbaar Ministerie de schutter die Van der Linde doodschoot en de 35-jarige David J. uit Sint Willebrord de bestuurder van de vluchtauto. David J. werd in april 2018 na een undercoveroperatie voor de tweede keer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie.

Drugs

De 42-jarige Piet S. uit Etten-Leur wordt gezien als de opdrachtgever die het slachtoffer in de val lokte door hem uit te nodigen voor zijn feest in café ’t Hoekske. Motief voor de liquidatie zou naar verluidt een forse (drugs)schuld zijn die Piet S. had bij Van der Linde.

Horloges

Maar volgens Corné R. is het anders gegaan, vertelde zijn advocaat, Nico Meijerink, vanochtend aan de rechtbank. Hij verkocht horloges aan Van der Linde maar die zou daarvoor niet betaald hebben. Toen hij hem op het feestje aansprak op de achterstallige betalingen, zou Van der Linde opnieuw geweigerd hebben te betalen en daarop zou Corné R. in woede zijn uitgebarsten en hem hebben dood geschoten.

Volgens getuige P.V. in het strafproces zou behalve Van der Linde ook No Surrender-oprichter Klaas Otto en chapterbaas Tjeu N. op de dodenlijst hebben gestaan van Piet S. Zo wilde S. volgens de getuige de baas van de West-Brabantse onderwereld worden.

Zie ook:

Rechtszaak liquidatie Peter van der Linde

Moordverdachte Van der Linde alweer vrij

Aanhouding in moordzaak Van der Linde

Undercover ingezet bij verdachte liquidatie

Opnieuw verdachte Bredase moord aangehouden

OM: zwijggeld betaald in Bredase moordzaak (UPDATE)