Belg bekent moord studente Maastricht

De Belg Djeylan P. (29) heeft bekend dat hij eind mei in Maastricht de 27-jarige studente Rianne Brouwer uit Nieuwegein heeft doodgestoken in haar appartement. Dat heeft zijn advocaat Luc Bien vrijdagmorgen tijdens de pro-formazitting verteld.

(beeld: L1)


In een toelichting verklaarde Bien dat er sprake is geweest van ‘een uit de hand gelopen confrontatie’. P. zei dat hij ‘ontzettend veel spijt heeft. Dit heb ik niet gewild’.
De studente trof P. bij thuiskomst aan bij een poging tot inbraak. Daar kwam het tot een confrontatie. Haar vader vond Brouwer zwaargewond in het appartement, de hulpdiensten werden gewaarschuwd maar die konden haar leven niet meer redden.

P. vluchtte na het doodsteken van de studente op zijn scooter, maar werd later thuis in België aangehouden.

Moord

De officier van justitie legt de Belg moord ten laste. Maar volgens Bien was er echter geen vooropgezet plan, maar heeft P. in paniek gehandeld. De rechter heeft besloten de zaak aan te houden, dit omdat het dossier nog niet compleet is en er mogelijk nog onderzoekswensen volgen.

Volgens zijn advocaat wil P. zo snel mogelijk schoon schip maken. Hij werkt echter niet mee aan een vrijwillige uitlevering aan Nederland.