‘Belg in ton bij woonwagenkampje verbrand’ (UPDATE)

Het lichaam van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) zou in Steenbergen met een kettingzaag in stukken zijn gesneden en daarna zijn verbrand in een ijzeren ton. Vorige week zouden twee minderjarige zonen van één van de verdachten dat volgens BN/De Stem aan de politie hebben verteld.

Naar aanleiding van die verklaringen zocht de politie dinsdagochtend voor de derde keer in Steembergen naar berwijsn in de zaak. De twee jongens zijn kinderen van Belgische ex-prostituee Wanda van R.. De recherche gaat er nu vanuit dat Van der Heyden is ontvoerd in België en een of meer dagen in Steenbergen is vastgehouden. Mogelijk wilden de verdachten Wanda van R. (39) en haar partner Nick S. (30) hem geld afpersen. Naast deze twee zijn er nog andere vijf verdachten die volgens de politie meer van de zaak moeten weten. Vier van de aangehouden personen zitten nog vast.

Het busje van Van der Heyden was die maandag in Steenbergen geparkeerd. Het voertuig bleek later in Den Bosch terugvindt aan binnenkant helemaal te zijn gestript. Toch heeft de recherche veel bloedsporen gevonden.

De twee getuigen zeggen dat hoofdverdachte Nicky S. de verkoolde overblijfselen uit de vuurton heeft verzameld en meegenomen om ze ergens in het water te dumpen. De jongens zeggen hem zelf bezig te hebben gezien met een bebloede kettingzaag en een lichaamsdeel. Ook zou er rond het kampje een tijdlang een baklucht hebben gehangen.

Alle verdachten ontkennen of zwijgen in verhoor. Ondanks zeven aanhoudingen is niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd, aldus de politie. Zo zou de recherche niet kunnen vaststellen wie Van der Heyden heeft vermoord en wanneer dat zou zijn gebeurd.

De hoofofficier van justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing van de zaak leidt.