Belgische doorzoeking in woning Jan B.

Belgische en Nederlandse rechercheurs hebben donderdag een inval gedaan in de woning van Jan B. (65) in Turnhout. Dat meldt de Gazet van Antwerpen vrijdag. Jan B. wordt verdacht betrokken te zijn bij de moord op Freddy Jansen (51) uit Valkenswaard, wiens op 4 juli is gevonden in het Markkanaal bij Den Hout (N.-B.). 

Plofkraak

Mogelijk werd het slachtoffer in een loods van Jan B. in Hulten om het leven gebracht. De recherche houdt er volgens de Gazet ook rekening mee dat B. wapens leverde aan een groep overvallers uit Amsterdam en Driebergen die in februari in de provincie Antwerpen met Kalashnikov’s in gevecht raakten met Belgsiche agenten nabij het Antwerpse Sportpaleis. Kort daarvoor hadden ze een mislukte plofkraak gepleegd op een pinautomaat van de ING in Breda.

Baarle Hertog

Rechercheurs en onderzoekers zochten onder bewaking van zwaarbewapende agenten naar (bloed)sporen en bewijzen in het huurhuis van Jan B. in het Belgische Turnhout. Dat deden ze ook in een huis in Breda en in een loods aan de Hespelaar in Den Hout. Jan B. baatte tot 2013 een café uit in Turnhout. Daar brak in november 2013 brand uit. B. is een fervent motorliefhebber. Ook in een woning aan de Steenweg op Baarle-Hertog is er door Belgische rechercheurs een doorzoeking gedaan op verzoek van de Nederlandse autoriteiten.

‘Jan B. ontvoerde Maarten Geurts’

Opnieuw huiszoekingen in zaak Freddy Jansen