Beloning in zaak van verdwenen Belg

De hoofdofficier van justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd in het onderzoek naar de verdwenen Belg Johan van der Heyden (56). Het geldbedrag gaat naar de persoon die een tip geeft die leidt tot de oplossing van de zaak. De politie zegt er vanuit te gaan dat Van der Heyden niet meer leeft.

In stukken gesneden

Eerder werd bekend dat de politie vermoedt dat de man in stukken is gesneden. Er zijn twee inwoonsters van Steenbergen op 5 oktober aangehouden: een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter. Op 23 oktober heeft de raadkamer van de rechtbank hen voor 90 dagen in voorlopige hechtenis geplaatst. Afgelopen juli is ook in België een vrouw aangehouden, ook zij zit nog vast. Kennelijk ontbreken er voor de politie ook na die aanhoudingen nog puzzelstukjes over wat er is gebeurd, mogelijk zijn er nog andere verdachten.

Buurtonderzoek

Woensdag doet de politie in de gemeente Steenbergen op diverse locaties buurtonderzoek waarbij bewoners bevraagd gaan worden. Een van de vragen gaat over de auto van het slachtoffer die misschien enige in Steenbergen geparkeerd heeft gestaan.

Johan van der Heyden verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 zijn woning in Lint (B). Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Het onderzoek van de Belgische speurders leidde naar Nederland. Zijn witte bestelbusje (een Peugeot Boxer) is kort na de verdwijning op de snelweg gefotografeerd, rijdend vanuit België richting Bergen op Zoom. Na de vermissing is die auto leeg teruggevonden in Den Bosch.