Beloning van 20.000 in zaak café-beschieting (VIDEO)

Voor de opsporing van de mannen die in de nacht van 1 op 2 april 2018 het Amsterdamse Café Zuid beschoten is door het Amsterdamse parket een beloning van 20.000 euro uitgeloofd. De politie toonde dinsdagavond bewakingsbeelden van de vermoedelijke schutters.

Keuken

De schoten vielen vanaf de straat buiten het café in de Amsterdamse Pijp, op de hoek van de Ruysdaelkade en de Van Ostadestraat. Er waren toen ongeveer 15 mensen binnen aanwezig. Twee gasten raakten gewond, van wie één ernstig. Terwijl de meeste aanwezigen dekking zochten schoot vanuit de keuken een bezoeker terug. Volgens de politie is deze man naar het buitenland gevlucht. Het zou gaan om Riff W.. Diens advocaat Jan-Hein Kuijpers liet eerder weten dat deze zich zal melden bij de politie.

Audi

De daders ontkwamen in zuidelijke richting en zijn gefilmd door bewakingscamera’s bij de Van Hilligaertstraat. Volgens de politie zijn de mannen beide licht getint. Mogelijk heeft een donkerkleurige Audi die in de buurt is gezien iets met het incident te maken. Die reed, zes minuten na de beschieting langs het café en tegen het verkeer in, de Van Ostadestraat in. De politie is op zoek naar de bestuurder van die Audi.

Bij de politie zijn anonieme tips binnengekomen met de strekking dat de schietpartij voortkomt uit een conflict in het criminele milieu. De politie gaat ervan uit dat er gericht is geschoten op twee gasten die in het café waren.

Zie ook:

‘Er werd teruggeschoten vanuit café Zuid’

Schietpartij in Amsterdamse Pijp (VIDEO UPDATE2)