Beloning voor gouden tip ontvoering Breda (VIDEO)

Justitie heeft een beloning van 10 duizend euro uitgeloofd voor de tip die rechstreeks leidt naar Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42), die dinsdag uit een garagebedrijf in Breda werden ontvoerd. De politie vermoedt dat de mannen worden gebruikt ‘als drukmiddel tegen criminelen’. De politie heeft inmiddels ook bewegende beelden van de ontvoering vrijgegeven. Video na de klik.

Het OM zegt donderdag tegen de regionale krant BN/DeStem dat de politie onder meer zoekt naar foto’s en filmpjes die kort voor of na de ontvoering zijn gemaakt in de omgeving van de garage. De politie kreeg eerder al tips binnen naar aanleiding van stilstaande bewakingsbeelden. Dat leidde tot een inval, maar daar werd niets gevonden.

De twee mannen werden dinsdag door vier gemaskerde mannen meegenomen. Die hadden zich gekleed als leden van een arrestatieteam: ze hadden bivakmutsen op en politie-emblemen op een kogelvrij vest. Op de auto waren zwaailichten gemonteerd.

Persoonsverwisseling

De politie zegt dat het waarschijnlijk gaat om een ontvoering in het criminele circuit, gezien de manier waarop ze ontvoerd zijn. De mannen hebben geen noemenswaardig strafblad.

De familie denkt aan een persoonsverwisseling, meldt Omroep Brabant, omdat De Koning sprekend op zijn oom zou lijken. Die oom handelt in dure sportwagens. De familie maakt zich daarnaast zorgen over De Koning, die COPD-patiënt is. Hij heeft daarom elke dag medicijnen nodig.

Bewakingscamera

De politie heeft inmiddels bewegende beelden vrijgegeven. Daarop is te zien hoe drie gewapende mannen uit een busje stappen met daarop een zwaailicht. De chauffeur blijft in de auto, maar stapt later ook uit. Hij is niet gemaskerd, en komt twee keer vrij duidelijk in beeld.

Op de video is ook te zien hoe de twee ontvoerde mannen naar het busje worden gedwongen.