Bende van Nijvel: speurder bedreigd

Eddy Vos, een van de Belgische rechercheurs die onderzoek deden naar de Bende van Nijvel, is met de dood bedreigd. Dat heeft zijn advocaat aan verschillende Belgische media laten weten. De bedreigingen zouden volgens de advocaat te maken hebben met de werkwijze van de nieuwe groep rechercheurs die de zaak opnieuw onder de loep hebben genomen.

De raadsman van Eddy Vos, mr. Sven Mary, zegt daarover in de Belgische krant De Morgen het volgende: ‘Die nieuwe ploeg, de zogenaamde “witte ridders”, neemt het hele dossier opnieuw onder de loep. Ze gaan een heleboel mensen opnieuw ondervragen, ook mensen die in het verleden als tipgevers zijn opgetreden. Uit goed ingelichte bronnen weet ik dat ze zich daarbij allesbehalve flatterend uitlaten over hun voorgangers, de mensen die onder leiding van meneer Vos een groot deel van hun leven en carrière aan het Bende-dossier hebben gewijd.’

Volgens de raadsman zijn die nieuwe gesprekken en onderzoeken de oorzaak van de bedreigingen aan het adres van Vos. ‘Het is duidelijk dat als men tegen mensen uit het criminele milieu bepaalde dingen zegt, dat die daar allesbehalve goed op reageren’, aldus Mary in De Morgen.

Eddy Vos is nog steeds lid van de federale politie, die de doodsbedreigingen volgens Mary ook erg series nemen. ‘Hij heeft de toestemming gekregen om altijd en overal zijn vuurwapen te dragen, wat een zéér uitzonderlijke maatregel is’, zegt de advocaat nog daarover.

Lees hier alles over de Bende van Nijvel.