Beschoten coffeeshop blijft dicht

Coffeeshop De Jungle in Oss blijft voorlopig dicht. Dat besloot de rechtbank van Den Bosch vrijdag. De exploitanten van de coffeeshop hadden bezwaar gemaakt tegen het besluit van de burgemeester om De Jungle voor onbepaalde tijd te sluiten. Dat gebeurde nadat de coffeeshop met een automatisch vuurwapen was beschoten. 

De beschieting met meer dan 20 kogels vond plaats in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart. Niemand raakte gewond.

Amateuristisch

De exploitanten van De Jungle betoogden tijdens de rechtszitting dat de beschieting amateuristisch werd uitgevoerd, omdat eerder pogingen in dezelfde nacht om te schieten waren mislukt. Ze stelden ook dat de politie vóór 16 maart al informatie zou hebben ontvangen over een dreigende situatie. Die werd toen niet serieus genomen. De exploitanten van de coffeeshop begrijpen niet waarom dat, na de in hun ogen onprofessioneel uitgevoerde aanslag, anders zou zijn geworden.

Volgens burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans is de orde en veiligheid rond de coffeeshop nog steeds in het geding. Die conclusie trekt ze op basis van politieonderzoek. Dat heeft nog steeds niet uitgewezen wat nu de achtergrond is van de beschieting.

Vluchtauto

Na de schietpartij werd in het nabijgelegen Schaijk een brandende BMW aangetroffen. De politie vermoedt dat de BMW gebruikt is als vluchtauto.