Beschoten Eindhovenaar hoeft niet te verhuizen

De Eindhovenaar Dennis S. die in augustus beschoten werd in zijn woonwijk De Burgh hoeft niet te verhuizen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Bewoners hadden bij de burgemeester een verzoek neergelegd te bepalen dat S. zou moeten verhuizen.

Rechten

Maar burgemeester Rob van Gijzel wil een verhuizing niet forceren. Het CDA stelde in de gemeenteraad vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Dat spreekt van een ‘laatste redmiddel’ en vindt het opleggen van een verhuizing nu niet aan de orde. ‘De belangen van betrokkene als slachtoffer met (grond)rechten’ moeten worden gewogen, vindt het college. Ook moet er in zo’n geval sprake zijn van een acute dreiging, en die is er vanuit de politie op dit moment kennelijk niet gemeld.

Peerke

Dinsdagavond 16 augustus werd de 34-jarige Dennis S. meerdere malen beschoten voor zijn woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven.

De gewezen drugscrimineel en Passage-getuige Peerke S. die in de Boutenslaan in Eindhoven woonde was in 2010  doelwit van een aanslag met een automatisch vuurwapen. In dat geval legde de burgemeester aan S. langere tijd een gebiedsverbod op, omdat hij bang was voor een nieuwe aanslag.