Beslag op flatscreens en kunst van Moszkowicz

Gabriël Meijers, de advocaat die Bram Moszkowicz bijstond in zijn tuchtzaak waarin Moszkowicz uit zijn ambt werd gezet, heeft beslag laten leggen op dure spullen van zijn voormalige cliënt. De twee hebben een geschil over een rekening van 15.000 euro.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad zaterdag, die een brief van de deurwaarder in handen heeft. Volgens Moszkowicz stuurde Meijers hem een rekening die hij niet terecht vond, en weigerde te betalen. ‘Dat de deurwaarder nu wordt ingeschakeld, vind ik helemaal niet chic’, aldus Moszkowicz tegen het AD.

Uit de brief blijkt dat de deurwaarder executoriaal beslag heeft laten leggen op flatscreen-tv’s, een Macbook, marmeren sokkels en vazen en schilderijen, waaronder het olieverfschilderij van Marlon Brando dat boven het bureau van Moszkowicz hing (zie afbeelding rechts).

Moszkowicz bevestigt dat er in juli een deurwaarder voor zijn deur heeft gestaan, maar die heeft niets meegenomen. ‘Executoriaal beslag, dat is typisch deurwaarderstaal’, aldus Moszkowicz. ‘Deze persoon heeft zekergesteld dat er voldoende spullen van waarde in mijn huis waren. Hij heeft niets meegenomen. Mijn schilderijen hangen nog steeds aan de muur.’

De voormalig advocaat heeft al gezegd ‘met alle juridische middelen’ de beslaglegging te zullen aanvechten. Meijers wil niet ingaan op de zaak.