‘Bestuurder ontplofte auto handelde drugs’

De bestuurder van de auto die vrijdagochtend ontplofte in het Brabantse Veghel, heeft een crimineel verleden. Dat zeggen zijn buren tegen Omroep Brabant. Zijn broer heeft tegen de zender bevestigd dat het gaat om de 44-jarige Edwin K.

De politie onderzoekt de ontploffing. Mogelijk gaat het om een aanslag.’Dit gebeurt niet zomaar’, aldus een woordvoerder van de politie. Bij de ontploffing vlogen brokstukken tientallen meters door de lucht. De auto vloog bovendien in brand, waardoor het slachtoffer ernstige brandwonden opliep. Hij is opgenomen in het Maasziekenhuis in Rotterdam.

De politie bewaakt een huis in Veghel, waar K. opgroeide en wel eens op bezoek kwam. Een arrestatieteam heeft jaren geleden een inval in het huis gedaan.

Kennissen van K. vertellen tegenover Omroep Brabant dat K. onlangs is opgepakt omdat hij een wapen op zak had. Hij zou eerder in Duitsland zijn aangehouden voor drugshandel. Zijn broer zegt ‘geen flauw idee’ te hebben waarom zijn broer mogelijk slachtoffer werd van een aanslag.