‘Betrokkene schietpartij verdachte in witwaszaak’

Een van de inzittenden van de auto die afgelopen dinsdag bij het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium onder vuur werd genomen is verdachte in een witwaszaak. De Telegraaf suggereert dat er mogelijk sprake was van een liquidatiepoging.

Niet inhoudelijk

Vermoedelijk begonnen inzittenden van een BMW op de auto te schieten. In de Range Rover die meerdere keren onder vuur werd genomen zaten de 45-jarige Radelita C. en een 37-jarige Rotterdammer. C. is een Rotterdamse vrouw die geboren is op Curaçao. Zij staat samen met een 40-jarige man drie maanden geleden voor de Rotterdamse rechtbank op verdenking van het witwassen van onder meer ettelijke tienduizenden euro’s, dure sieraden en horloges, merkkleding, vakanties en vliegtickets. Die zaak is nog niet inhoudelijk behandeld omdat er nog getuigen worden gehoord bij de rechter-commissaris. C. is in 2015 voor de witwaszaak gearresteerd.

BMW

De politie zegt tegen De Telegraaf dat het te vroeg is om te concluderen dat C. het doelwit was van een liquidatie. De luxe SUV met C. en de Rotterdammer werd dinsdagochtend even voor 09.30 vanuit een lichtgrijze BMW beschoten. Kort daarvoor was C. bij haar woning in de Mertensstraat ingestapt.

C. en haar metgezel zijn na de schietpartij gearresteerd en de politie heeft dinsdagmiddag een doorzoeking in de woning van de vrouw gedaan. Als verdachte van betrokkenen bij de schietpartij zullen ze worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De inzittenden van de BMW zijn spoorloos. Een vluchtauto is inmiddels teruggevonden.