‘Bewaarder hielp karretje met ontsnapte gevangene duwen’

De 26-jarige man die afgelopen vrijdag in een vuilniszak uit de Rotterdamse gevangenis De Schie is ontsnapte is op een karretje naar buiten gereden. Een gedetineerde meldt aan het Algemeen Dagblad dat de ontsnapping tot vermaak bij andere gedetineerden leidde.

Duwen

Dat was vooral doordat een gevangenismedewerker meehielp het karretje te duwen, onwetend van de bijzondere vracht. Een medegevangene van de ontsnapte man mocht vrijdag naar huis en kreeg een transportwagentje ter beschikking om zijn persoonlijke bezittingen in een zak in te doen. De ontsnapte man is klein van stuk en hij kroop in de zak. Buiten op de parkeerplaats kwam hij tevoorschijn en zette het op zijn sokken op een lopen.

Slecht gedrag

Hij met nog een jaar cel uitzitten en zou uit Utrecht afkomstig zijn. Hij zat eerder in de PI Alphen aan den Rijn. Vanwege zijn slechte gedrag werd hij overgeplaatst naar een zwaarder ruime in De Schie. De ontsnapping zou een impulsieve actie zijn geweest.

Een bron uit het onderzoek vertelde het AD dat de bewaarders de man eerst kwijt waren en daarom werd aanvankelijk de PI uitgekamd.  Overigens is ontsnappen nu niet strafbaar, maar helpen bij een ontsnapping wel. De man die heeft geholpen zal worden aangehouden en vervolgd.