‘Bewijs tegen anderen gevonden bij moordenaar Reduan B.’

Bij een doorzoeking van de woning van de man die is veroordeeld voor het doodschieten van Reduan B., de broer van een kroongetuige, is bewijs gevonden tegen een contact van de familie van de voortvluchtige Ridouan Taghi, aldus De Telegraaf.

Vergelding

De krant heeft die dossierstukken ingezien. De aanwijzingen zijn gevonden in de Hilversumse woning van Shurandy S. (40), die recent tot twintig jaar cel is veroordeeld voor de moord op Reduan B. Justitie gaat ervan uit dat de moord op B. een vergelding was voor het feit dat diens broer Nabil bij verklaringen over Taghi bleek te hebben afgelegd.

Vingerafdrukken

Uit onderzoek van de recherche blijkt nu dat er vingerafdrukken en dna-materiaal van een nauw contact van de familie Taghi zijn gevonden in de woning: S. B. (26).

S. B. is volgens Het Parool in Amsterdam gecontroleerd door de politie in een auto terwijl hij met een zus van Ridouan Taghi in de auto zat. B. is volgens de politie een contact van Jaouad F., een neef van Taghi. S. wordt ervan verdacht huur- en leaseauto’s te regelen voor criminelen.